Juhlavuoteen interaktiivisen opetusteknologian siivittämänä

Ultralähitykkejä käytettäessä vältetään esittäjän ikävät varjot taulutyöskentelyssä. Myös kuvan tarkkuus ja kirkkaus ovat huomattavasti korkeatasoisempia kuin aiemmissa versioissa.


Koulumme 100-vutisjuhlavuoteen siirryimme modernilla opetusteknologialla varustettuna. Joululoman aikana saimme viimeisiinkin opetusluokkiin kosketustaulut. Myös erityisopettajien tilat ja opettajainhuone on varustettu tauluilla. Koulumme 21 kosketustaulua ovat Prometheanin ActivBoard 300-sarjan tauluja (87 tuumaisia, 1856*1175 kuva-alalla, 16:10 -kuvasuhteella, sisään rakennetulla audiojärjestelmällä sekä langattomalla yhteydellä ohjattavia). Kuusi nyt hankittua interaktiivista taulujärjestelmää ovat ultralähitykillä toimivia ja kaikki alkuopetuksen ja erityisopettajan taulut sähköisellä korkeussäädöllä varustettuja. Luokkiin, joihin ei ole ollut mahdollista asentaa korkeussäädettävää taulua, olemme hankkineet ActivWand -karttakeppejä. Niillä oppilas yltää turvallisesti työskentelemään taulun yläreunaa myöten. Nämä karttakepit toimivat samalla periaatteella kuin hiiri tai taulukynä.

Taulujen aluskaapit pakottavat jälkiasentamaan aktiivitaulut oppilaan työergonomian kannalta katsottuna aivan liian ylös. Ratkaisu ongelmaan löytyy uudenlaisesta "karttakepistä".

Opetuksen aktivoivien elementtien lisäämiseksi hankimme myös ActivSlaten. Se on langaton, integroitu, A5-kokoinen piirtoalusta/vuorovaikutuslaite, mikä liitetään activhubilla luokassa olevaan interaktiiviseen opetusjärjestelmään. Oppilas tai opettaja voi sen avulla ohjata aktiivitaulun toimintoja vaikkapa luokan takaosasta käsin. Piirtoalustaa käytetään käteensopivalla ActicPen -taulukynällä.

Koulullamme on entuudestaan jo kaksi oppilaiden vastausjärjestelmää, mutta tässä yhteydessä saimme vielä 5 erillistä ActivExpression vastauskapulaa langattomine yhteyksineen. Viisi vastauskapulaa riittää hyvin luokassa siinä vaiheessa, kun oppilaat aktivoidaan osallistumaan ryhmissä oppitunnin kulkuun. Lukuvuoden alkajaisiksi kokeilinkin heti, miten viisi vastauskapulaa riittää osallistavien harjoitusten suorittamiseen 27 oppilaan luokassa. Mainiosti sujui ja kuvat kertokoot aktivaatiotasosta omaa kieltään. Interaktiivista vuotta 2012 kaikille!

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: