Uusien maikkojen koulutus haasteena

ActivOffice antaa uutta potkua PowerPoint-esityksille


Työyhteisössä on vaihtuvuutta tasaiseen tahtiin vuosittain. Siitä seuraa haasteita mm. kosketustaulujen käyttöopastuksen ja –koulutuksen osalta. Tähän meidänkin koulun tulee pureutua ja rakentaa pysyviä käytänteitä. Koulun yleisen vuosikellon rinnalle TVT-asioille tulee rakentaa oma alavuosikellonsa, mihin myös koulun sisäinen kosketustaulujen käyttökoulutus kirjataan muistin tueksi. Nimittäin, vasta tässä vaihetta lukuvuotta muistin muistuttaa (uusia) kollegoita siitä, että opettajilla on mahdollisuus ladata kosketustaulumme Activinspire Professional -ohjelmisto myös kotikoneelle sarjanumeroa vastaan. Se helpottaa huomattavasti tauluohjelmaan tutustumista ja ei-sidotun työajan käyttöä. Myös kotikoneille tulee ajaa ohjelmiston päivitykset Planetin sivustolta ainakin kerta vuoteen. Muistutin myös kirjautumisesta käyttäjäyhteisö Planetin jäseneksi; näin pääsee osalliseksi keskustelupalstoihin, tekniseen tukeen ja valmiisiin opetuslehtiöihin. Tämän syksyn uutuutena Planetissa jaetaan muutakin opetusmateriaalia, kuten PowerPoint-esityksiä. Lisäksi kaikilla muilla halukkailla, kuten oppilailla, on mahdollisuus ladata kotikoneelle ilmainen Activinspire Personal -ohjelmisto. Se on karsitumpi versio tauluohjelmasta. Oppilas voi esim. koostaa esitelmiään esityskuntoon tauluohjelmaa apuna käyttäen kotona.

Informoin maikkoja myös yhdestä Prometheanin näppärästä lisäohjelmasta. Ne jotka ovat tottuneet käyttämään PowerPoint-ohjelmistoa Promethean tarjoaa meille Activinspire-ohjelmiston käyttäjille ilmaiseksi Promethean ActivOffice -ohjelmiston. Se mahdollistaa PowerPoint -esityksen ”päällä” käytettävän vastausjärjestelmän ja tärkeimmät tauluohjelmiston työkalut. Nyt uusin päivitys siitä oli jo suomenkielinen. Kannattaa tutustua tähänkin mahdollisuuteen. Esimerkiksi itselläni on iso joukko PowerPoint-esityksiä, joihin saa nyt helposti lisäilmettä ActivOfficella. Se helpottaa ja elävöittää opetusta sekä lisää osallisuutta minun, ”paatuneen” PowerPointin käyttäjän opetustuokiossa huomattavasti!
Ilmaiseen lataukseen oikeuttavan Activinspire Professional -ohjelmiston sarjanumeron opettajat saavat koululta halutessaan käyttöönsä. Tutustu ActivOfficeen täällä: http://pao.prometheanplanet.com/fi/help_fi.html

Testailin myös PowerPoint-esitysteni viemistä tauluohjelmistoon. Sekin toimii hienosti. Voin valita, vienkö ”slaidit” sinne kuvina vaiko niiden sisällöt objekteina. Viimeksi mainittu mahdollistaa sujuvan objektien uudelleen asettelun ja niiden poistamiset tai lisäämiset.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: