Kosketustaulujen käyttöönotto vaatii hyvien käytänteiden jakamista

Innostavaa, aktivoivaa, luovaa, vuorovaikutteista ja montaa miellejärjestelmää stimuloivaa opetusta kehitettäessä hyvien käytänteiden jakamisen kulttuuria on syytä lisätä.

Järjestimme Rekolan koulussa tänään pedagogisen iltapäivän, johon kutsuimme mukaan osallistujia kaikista Vantaan kouluista yleisellä kutsulla. Halusimme jakaa pilotoinnissa hankkimaamme tietotaitoa laajemmalle joukolle. Osallistujien määrä yllätti meidän totaalisesti. Luokkatilaan jouduimme ahtamaan 35 aikuista kuulemaan kosketustaulukokemuksiamme. Onneksi saatoimme jakautua myös ryhmiin ja kierrellä eri luokkatilojen välillä. Kiitos kaikille kiinnostuksesta! Kiinnostuksen määrä osoitti, että tämän uuden opetusteknologian käyttöönotto vaatii ilmiselvästi hyvien käytänteiden aktiivista jakamista sekä ennakkoluulojen poistamiseksi että kosketustaulujen mahdollisuuksien esiin tuomiseksi. Saimme korviimme, että tauluja ”makaa” joissakin kouluissa vielä jopa paketissa tai ainakin lähes käyttämättöminä pölyttymässä. ”Valkokankaina” niitä on jo laajemmin käytössä!

Saimme järjestelyihin mukaan taulumerkkimme maahantuojan ja tauluohjelman käyttäjäyhteisön Promethean Planetin. Heidän edustajansa toivat vahvaa pedagogista näkemystä kosketustaulujen käytöstä. Taulujen tarkoitus kun on tuoda lisäarvoa opetukseen rikastuttamalla pedagogisten keinojen arsenaalia. Kaikki ei jatkossakaan tule tapahtumaan vain kosketustauluilla, vaan opettajien on osattava tehdä pedagogisia ratkaisuja siinä, mitä milläkin keinoin opetetaan. Interaktiivinen opetusteknologia kosketustaulujen kautta tarjoaa tehokkaan keinon monien opetus- ja kasvatustavoitteiden eteenpäin viemiseksi. Osallistaminen, aktivointi, yhteistyö ja monen miellejärjestelmän käyttö (eritoten myös käsillä tekeminen, taktuaalisuus) mahdollistuvat kosketustauluja pedagogisesti mielekkäällä tavalla käytettäessä. Tämä ”pedagogisesti mielekäs” taulujen käyttö lieneekin sitten haasteista suurin!

Esitystauluja emme tarvitse (niitä on jo dokumenttikamera+tykki+valkokangas), liitukauteen emme halua palata; valitkaamme siis aktivoivat kosketustaulut toimivan käyttäjäyhteisön ja pedagogisen tuen kera! Lisäksi kaikki joukolla hyvien käytänteiden jakamiseen mukaan! Tervetuloa myös Rekolaan tutustumaan! Järjestetään lisätilaisuuksia, jos kysyntää piisaa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: